Werkwijze

Werkwijze

1. Bespreken wensen van de klant / Tekenen van het document.

Softlink ICT neemt contact op met de klant om te kijken wat de wensen zijn. Ook hebben we een standaard document waar onderandere de vraag in staat van wie de website is en op welke server deze gehost word.  Download het rapport hier.

2. Testen van uw website of server.

Als dit document is in gevuld zullen wij beginnen met de test. Alle gevonden informatie word met een hoge encryptie opgeslagen zodat deze veilig in ons beheer zijn, deze worden verwijderd als de testen en rapporten zijn overhandigd.

3. Rapport
Als wij alle tests uitgevoerd hebben zullen wij dit samen vatten in een overzichterlijke rapport. Hierin maken we screenshots van de fouten en zullen we uitleggen hoe dit voorkomen kan worden.

Wat kan er gebeuren als Softlink ICT een audit uitvoerd?

Softlink ICT test zonder iets stuk te maken. Wij testen uw website op allerlei manieren om te controleren of alles waterdicht is, maar maken daarbij niets stuk.
Het komt soms wel voor dat wij bij het testen proberen om onzinnige informatie op plekken te krijgen waar het eigenlijk niet zou moeten kunnen. Vaak proberen wij bijvoorbeeld om teksten in een databases en/of bestanden te krijgen. Als dit lukt, weten wij dat de hack gelukt is.

Wij hacken niet met het doel iets stuk te maken, uitsluitend om te controleren. Toch is het nooit 100% uit te sluiten dat iets stuk gaat. Als dit mogelijk is, is uw website zeer slecht beveiligd. Voor dit soort gevallen stelt Softlink ICT zich niet aansprakelijk en advieseren wij altijd de controle uit tevoeren in een test omgeving.

Wat voor garanties geeft Softlink ICT?

Softlink ICT controleert of uw website beveiligd is tegen hacktechnieken. In het rapport leest u de status per hacktechniek en welke maatregelen u of uw programmeur zou kunnen nemen.
De streid tussen hacker en beveiliger is echter een voortlaaiende oorlog. Hackers worden steeds inventiever en beveiligingen steeds complexer. Het is een van de snelst ontwikkelende technieken in onze maatschappij. Een 100% garantie kan daarom niet gegeven worden, net als dat een fysiek alarmsysteem nooit 100% kan garanderen dat een fysieke winkel niet alsnog beroofd zal worden. Maar als u uw website laat controleren door Softlink ICT, neemt u een belangrijke en goed overwogen stap om uw website optimaal beveiligd te maken!


Neem de proef op de som en neem contact met ons op.